Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut puternic si in februarie, cu 22,2% fata de a doua luna din 2009, mai ales ca urmare a prabusirii vanzarilor auto, a anuntat Institutul National de Statistica (INS).
Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost cu 22,4% mai scazut decat in februarie 2009, noteaza NewsIn.

Declinul s-a temperat insa fata de ianuarie, cand scaderea, in termeni anuali, fusese de 29,2%.

Comertul cu autovehicule, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea autovehiculelor s-a micsorat cu 33,8%, iar cel cu motociclete, piese si accesorii aferente, respectiv intretinerea si repararea acestora, cu 2,6%.

Pe de alta parte, afacerile din servicii de piata prestate populatiei, ajustate dupa zilele lucratoare si sezonalitate, au crescut cu 5,4% fata de februarie 2009, in special ca urmare a avansului afacerilor din hoteluri si restaurante cu 1,6%. In serie bruta, cifra de afaceri din servicii pentru populatie a urcat in februarie cu 8% fata de a doua luna a anului trecut.

Fata de ianuarie, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut in februarie cu 0,7%, in date ajustate sezonier, respectiv cu 3,5% in serie bruta.

La randul lor, serviciile de piata prestate populatiei au sporit cu 3% fata de ianuarie, in serie ajustata, dar au scazut cu 2,3% in serie bruta.

In primele doua luni din 2010, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut in februarie cu 26%, in date ajustate sezonier, respectiv cu 26,1% in serie bruta.

In schimb, serviciile de piata prestate populatiei in primele doua luni ale acestui an au sporit cu 6,4% fata de perioada similara din 2009, in serie ajustata, respectiv 8,4% in serie bruta.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri