Peste 15 ani vor circula in medie in fiecare zi cate 8.974 de autovehicule pe drumurile nationale din Romania, aproape dublu fata de nivelul din 2010, cand numarul acestora se ridica la 4.957, a anuntat Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Astfel, in 1985 media zilnica anuala a autovehiculelor care circulau pe drumurile nationale era de 2.421, iar in prezent numarul acestora s-a dublat la 4.957.

"Prognozele arata ca pana in anul 2025 numarul autovehiculelor care se vor deplasa pe drumurile Romaniei ar putea creste pana la 8.974, de aproape doua ori mai multe decat in acest an", estimeaza Compania de Drumuri.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a demarat luni, 12 aprilie, la ora 8:00, recensamantul traficului autovehiculelor care circula pe teritoriul Romaniei, indiferent de tara in care sunt inmatriculate, la recomandarea Comisiei Economice pentru Europa a ONU.

Actiunea este organizata
pe toate drumurile nationale de CNADNR si coordonata de CESTRIN. De monitorizarea masinilor care circula pe drumurile judetene si comunale se ocupa autoritatile locale.

Scopul recensamintului este identificarea zonelor cel mai intens circulate, asa-numitele puncte fierbinti, precum si creionarea componentei traficului, de marfa sau de persoane, care circula pe reteaua de drumuri publice. Inregistrarea manuala a masinilor, bicicletelor si motocicletelor se efectueaza periodic, o data la 5 ani.

Potrivit CNADNR, cunoasterea caracteristicilor traficului pe reteaua rutiera este absolut necesara pentru fundamentarea si proiectarea investitiilor rutiere si a lucrarilor de intretinere si reparare a drumurilor, fundamentarea masurilor de organizare a circulatiei rutiere si urmarirea dinamicii de evolutie a traficului pe reteaua de drumuri, precum si elaborarea de studii pentru evaluarea calitatii aerului prin estimarea emisiilor din traficul rutier si a impactului asupra mediului.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
PMB: Traficul in Capitala se desfasoara in conditii normale de iarna