Aproape 141.000 de someri proveniti din sectorul bugetar erau inregistrati la 31 martie in registrele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), care si-au pierdut locul de munca relativ recent, a declarat presedintele Agentiei, Silviu Bian.
"Foarte multi someri provin din randul companiilor de stat, sunt fosti angajati CFR, disponibilizati de la CET-urile care s-au inchis in toata tara si nu din randul bugetarilor-functionari publici, cum tot apare in presa", a spus Bian.

Presedintele ANOFM a precizat ca nu poate spune de cati ani sunt inregistrati cei 141.000 de someri, insa crede ca este vorba de someri care si-au pierdut locul de munca de cel mult un an, potrivit NewsIn.

"In conditiile in care marea majoritate a persoanelor disponibilizate ies din evidentele agentiilor pentru ocupare mai devreme de 12 luni, cand expira ajutorul de somaj, logic ar fi sa spun ca acesti oameni si-au pierdut locul de munca in ultimul an. Trebuie insa inteles ca acesti someri sunt atat indemnizati, cat si neindemnizati", a afirmat Silviu Bian.

In aceste conditii, numarul somerilor proveniti din sectorul bugetar este de cinci ori mai mic decat cel al angajatilor ramasi fara loc de munca in mediul privat, datele ANOFM indicand 765.285 de someri la sfarsitul lunii martie, nivel maxim al ultimilor 7 ani.

Din totalul somerilor inregistrati la nivel national, 462.289 sunt indemnizati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri