Aproape 141.000 de someri proveniti din sectorul bugetar erau inregistrati la 31 martie in registrele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), care si-au pierdut locul de munca relativ recent, a declarat presedintele Agentiei, Silviu Bian.

"Foarte multi someri provin din randul companiilor de stat, sunt fosti angajati CFR, disponibilizati de la CET-urile care s-au inchis in toata tara si nu din randul bugetarilor-functionari publici, cum tot apare in presa", a spus Bian.

Presedintele ANOFM a precizat ca nu poate spune de cati ani sunt inregistrati cei 141.000 de someri, insa crede ca este vorba de someri care si-au pierdut locul de munca de cel mult un an, potrivit NewsIn.

"In conditiile in care marea majoritate a persoanelor disponibilizate ies din evidentele agentiilor pentru ocupare mai devreme de 12 luni, cand expira ajutorul de somaj, logic ar fi sa spun ca acesti oameni si-au pierdut locul de munca in ultimul an. Trebuie insa inteles ca acesti someri sunt atat indemnizati, cat si neindemnizati", a afirmat Silviu Bian.

In aceste conditii, numarul somerilor proveniti din sectorul bugetar este de cinci ori mai mic decat cel al angajatilor ramasi fara loc de munca in mediul privat, datele ANOFM indicand 765.285 de someri la sfarsitul lunii martie, nivel maxim al ultimilor 7 ani.

Din totalul somerilor inregistrati la nivel national, 462.289 sunt indemnizati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si