Intrebat daca la Ministerul Muncii se vor efectua disponibilizari, Seitan a raspuns ca nu. "Nu, pentru ca sunt deja multe facute. Nu s-a pus nicio problema deocamdata pentru a da afara. Am dat niste date in care am spus ce disponibilizari s-au facut, care sunt posturile existente. Mai putem lua niste masuri dar lasati-ne sa ni le gandim singuri. Mai sunt posturi vacante si multe lucruri care pot fi luate in discutie. Inca nu sunt definitive, dar in mare masura in marea majoritate a institutiilor pe care le avem in subordine, mai putin Ministerul sa zicem, lucrul acesta s-a intamplat inca de la inceputul anului", a comentat ministrul.

"Nu este un plan de restructurari. Exista niste date care au fost cerute pentru a stabili care sunt actualele cifre de personal din sistemul ministerului, care include si agentii, raportat la Legea 293 care modifica, uniformiza si simplifica agentiile si ministerele", a adaugat Seitan, citat de NewsIn.

Presedintele Traian Basescu a declarat recent ca nu este convins de veridicitatea afirmatiilor guvernantilor cu privire la reducerea numarului de bugetari, argumentand ca nu a remarcat in statistici someri in urma disponibilizarilor din sectorul bugetar.

"Nu va ascund ca nu sunt convins nici de realitatea a ceea ce se afirma la Guvern, am dat oameni afara... Nu prea am vazut in statistici someri din sectorul bugetar. Nu prea am vazut! O sa ma mai uit cu atentie zilele urmatoare. S-au comasat ministere, dar a ramas acelasi numar de salariati... Ceva e in neregula si acolo”, a declarat seful statului.

El a spus ca va convoca membrii Guvernului la consultari, saptamana viitoare, pentru a discuta despre reforma sistemului bugetar, situatia concedierilor din administratie si despre programele finantate din fonduri UE.