Peste jumatate dintre respondenti sustin ca nu au mai lucrat niciodata, in timp ce 24% au fost angajati in sectorul servicii, 8% in constructii si alti 9,6% in industrie si agricultura.

Cercetarea a fost realizata pe un esantion reprezentativ de 500 de tineri cu varste intre 15 si 25 de ani, in ultimele doua luni ale anului trecut. Intervalul de variatie a marjei de eroare este de 4 procente.

Studiul face parte dintr-un proiect acordat Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, prin programul POS DRU (Programul Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane), finantat de Uniunea Europeana.

Rata somajului in luna martie a acestui an a atins cota de 8,36%, dintre care o optime sunt tineri cu varsta pana in 25 de ani.

Internetul, Agentiile de Ocupare a Fortei de Munca si presa reprezinta cel mai des folosite mijloace de catre tinerii someri in cautarea unui job.
Astfel, peste 60% dintre respondentii care folosesc Internetul acceseaza retelele de socializare Hi5 si Facebook, 61% cauta active locuri de munca pe site-urile de recrutare sau pe site-urile companiilor, in timp ce 40% utilizeza mediul online pentru jocuri.

Cu toate acestea aproape trei patrimi sustin ca se bazeaza pe sfaturile si aprecierile familiei si ale prietenilor in momentul in care aplica sau semneaza pentru o slujba, potrivit studiului Data Media.