Contributia Romaniei la bugetul UE din acexst an va fi redusa cu 24,8 milioane euro, dupa ce datele finale au indicat ca Uniunea a incheiat 2009 cu un excedent de 1,9% din valoarea totala a bugetului, a anuntat Bruxelles-ul.


Astfel, sumele cu care cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene vor contribui la bugetul comunitar in acest an vor fi diminuate in total cu 2,25 miliarde euro.

In acest an, contributia Romaniei la bugetul UE a fost calculata la aproape 1,4 miliarde euro, potrivit NewsIn.

Reducerile cele mai mari in 2010 vor fi aplicate la contributiile Germaniei (459,1 milioane euro), Frantei (371,6 milioane euro), Marii Britanii (306,2 milioane euro), Italiei (287,9 milioane euro) si Spaniei (196,2 milioane euro).

Contributiile statelor membre la bugetul UE vor fi reduse cu valori mici in cazul Maltei (1,1 milioane euro) si Estoniei (2,5 milioane euro), Comisia Europeana precizand ca ajustarile au fost facute pe baza produsului intern brut (PIB) al fiecarui stat membru.

"Bugetul anual al UE trebuie sa fie echilibrat la finalul exercitiului (sa nu inregistreze nici deficit, nici excedent). Ca urmare, orice excedent este varsat in mod automat bugetului din anul urmator, ceea ce duce la reducerea contributiilor pentru statele membre", precizeaza CE.

In 2008, excedentul fusese de 1,5% din bugetul total.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri