S&P nu exclude alegeri parlamentare anticipate in Romania

Agentia de rating Standard & Poor's (S&P) nu exclude alegeri parlamentare anticipate in Romania inainte de termen, desi in prezent partidele de opozitie incearca inca sa isi revina dupa infrangerea de la alegerile prezidentiale de anul trecut.
"Desi principalele partide de opozitie incearca in prezent sa se intareasca dupa infrangerea electorala, nu excludem posibilitatea unor alegeri parlamentare anticipate, inainte de termenul fixat in 2012", se spune in raport.

Agentia subliniaza ca "ramane de vazut daca tensiunile politice vor reveni, pe seama unei cresteri potentiale a presiunilor sociale", care ar putea fi generate de implementarea de catre guvern a reformelor agreate cu FMI si CE, intre care restrangerea cheltuielilor cu salariile bugetarilor si reforma sistemului de pensii, informeaza NewsIn.

Raportul S&P aminteste ca, dupa victoria la limita a lui Traian Basescu la alegerile prezidentiale de la finalul anului trecut, PDL a reusit sa creeze o majoritare parlamentara cu UDMR, la care s-au asociat si membri din alte partide, ce au schimbat tabara dupa rezultatul scrutinului.

"In ciuda unui anumit grad de incertitudine politica, noul guvern a avut, in opinia noastra, succes in implementarea strategiei sale de consolidare fiscala, ceea ce s-a reflectat in finalizarea de catre FMI a evaluarilor doi si trei din cadrul acordului stand-by si in plata transelor", se mai spune in raport.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri