Romania a inregistrat in februarie cel mai mare ritm lunar de scadere a activitatii din constructii din Uniunea Europeana, de 13,8% fata de ianuarie, in timp ce la nivelul blocului comunitar declinul a fost de numai 2,9%, potrivit datelor publicate de Eurostat.
Alte scaderi importante ale sectorului de constructii au fost raportate in februarie in Slovenia (-9,2%) si Spania (-6%), comparativ cu luna anterioara, mai arata datele biroului european de statistica, Eurostat, care a centralizat date privind 13 state membre, conform NewsIn.

Astfel, fata de prima luna din 2010, constructiile au scazut in sapte tari UE, au crescut in cinci si au ramas la acelasi nivel in Cehia.

Cele mai mari avansuri au avut loc in Ungaria, de 6%, Portugalia, de 1,4%, si Germania, de 1%. In zona euro constructiile s-au diminuat cu 3,3% fata de ianuarie.

Raportat la februarie 2009, Romania a avut al treilea declin din UE, de 26,9%, cele mai semnificative scaderi fiind inregistrate de Bulgaria (-30%) si Slovenia (-28,7%).

De asemenea, constructiile s-au diminuat semnificativ in Polonia, cu 24,3%.

Fata de aceeasi luna din 2009, sectorul constructiilor a inregistrat crestere numai in Marea Britanie, de 5% in februarie.

Activitatea de constructii a inregistrat in februarie o scadere anuala de 10,2% in UE si de 15,2% in zona euro.

Constructiile de cladiri au scazut in a doua luna din 2010 cu 10,4% fata de februarie 2009 in UE si cu 14,9% in zona euro, in timp ce constructiile de inginerie civila au scazut cu 5,9% in UE si cu 15,5% in zona euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri