Agentia de evaluare financiara Fitch a revizuit perspectiva Bucurestiului de la negativa la stabila si a confirmat ratingul 'BB+' al creditelor pe termen lung in valuta.
Ratingul creditelor pe termen lung in lei a fost confirmat la nivelul 'BBB-', in timp ce ratingul creditelor pe termen scurt in valuta a fost confirmat la 'B', scrie NewsIn.

Revizuirea vine ca urmare a masurilor similare luate pentru perspectiva Romaniei, care a fost revizuita la 'stabila' pe 2 februarie. Ratingurile orasului sunt justificate de rolul acestuia de centru economic si politic, de performantele bugetare satisfacatoare si de nivelul suportabil al datoriilor.

Ratingurile iau in considerare expunerea semnificativa la datoriile in valuta si posibilele riscuri de refinantare, precum si o posibila comprimare a economiei la nivel local sau national.

Ratingurile ar putea fi avantajate de o revizuire in urcare a ratingului de tara, atat timp cat performantele bugetare si nivelul datoriilor se mentin. O scadere a ratingurilor ar putea fi determinata de deteriorarea performantelor operationale si de un nivel al datoriilor de peste 150% din veniturile operationale.

Fitch estimeaza ca nivelul datoriilor a crescut la 80% din veniturile curente in 2009 si ca va incepe sa scada abia in 2012. Desi nivelul de lichiditate a fost puternic, acesta urmeaza sa scada, in contextul in care minicipalitatea vizeaza noi cheltuieli de capital.
Potrivit Fitch, Bucurestiul este expus la fluctuatiile valutare si la riscurile de refinantare, in contextul in care cele mai multe datorii sunt in euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri