Fitch a promovat perspectiva Bucurestiului la "stabila"

Agentia de evaluare financiara Fitch a revizuit perspectiva Bucurestiului de la negativa la stabila si a confirmat ratingul 'BB+' al creditelor pe termen lung in valuta.
Ratingul creditelor pe termen lung in lei a fost confirmat la nivelul 'BBB-', in timp ce ratingul creditelor pe termen scurt in valuta a fost confirmat la 'B', scrie NewsIn.

Revizuirea vine ca urmare a masurilor similare luate pentru perspectiva Romaniei, care a fost revizuita la 'stabila' pe 2 februarie. Ratingurile orasului sunt justificate de rolul acestuia de centru economic si politic, de performantele bugetare satisfacatoare si de nivelul suportabil al datoriilor.

Ratingurile iau in considerare expunerea semnificativa la datoriile in valuta si posibilele riscuri de refinantare, precum si o posibila comprimare a economiei la nivel local sau national.

Ratingurile ar putea fi avantajate de o revizuire in urcare a ratingului de tara, atat timp cat performantele bugetare si nivelul datoriilor se mentin. O scadere a ratingurilor ar putea fi determinata de deteriorarea performantelor operationale si de un nivel al datoriilor de peste 150% din veniturile operationale.

Fitch estimeaza ca nivelul datoriilor a crescut la 80% din veniturile curente in 2009 si ca va incepe sa scada abia in 2012. Desi nivelul de lichiditate a fost puternic, acesta urmeaza sa scada, in contextul in care minicipalitatea vizeaza noi cheltuieli de capital.
Potrivit Fitch, Bucurestiul este expus la fluctuatiile valutare si la riscurile de refinantare, in contextul in care cele mai multe datorii sunt in euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri