"Valentin Mocanu (secretar de stat in Ministerul Muncii, n.r.) va cere Bancii Mondiale sa accepte introducerea celui de-al saptelea criteriu de evaluare a functiilor din sistemul bugetar, respectiv criteriul privind incompatibilitatile si regimurile speciale, cerut de Ministerele Apararii si Justitiei. Apararea a cerut ca incompatibilitatea sa fie criteriu separat de grile si sa se aloce acest punctaj de pana la 25% peste punctajul de 100%, calculat pentru restul angajatilor din sistemul bugetar", a declarat Mihaela Neascu, vicepresedintele Blocului National Sindical (BNS), scrie NewsIn.

Cele sase criterii propuse de Banca Mondiala pentru evaluarea celor 256 de functii luate in calcul de reprezentantii Comisiei bipartite (care discuta modificarea Legii salarizarii) sunt "nivelul de cunostinte si experiente, nivelul de complexitate si creativitate, nivelul de indrumare si discretie, nivelul operational, nivelul contactelor interne si sau externe si nivelul conditiilor de lucru".

Propunerea Ministerelor Apararii si Justitiei privind introducerea unui regim special de stabilire a punctajului pentru militari si magistrati a fost respinsa vehement de reprezentantii profesorilor.

"Reprezentantii sindicatelor au ramas sa analizeze aceasta propunere pana marti (27 aprilie, n.r.), dupa ce profesorii s-au opus propunerii Justitiei de a introduce acest nou criteriu de evaluare, intrucat ei nu sunt in situatia de incombatibilitate", a explicat Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa.

El a adaugat ca introducerea acestui nou criteriu i-ar putea avantaja la stabilirea punctajului functiilor pe magistrati, militari, dar si pe functionarii publici.