Bucurestenii care locuiesc in zone considerate centrale ar putea plati impozite mai mari pentru case si terenuri, potrivit unui proiect de hotarare al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, prin care se modifica delimitarea teritoriala din punct de vedere fiscal. Pe de o parte, extinderea zonelor fiscale este justificata de extinderea orasului, insa pot fi considerate tot mai multe zone ca fiind centrale?
Zona fiscala A, unde se platesc cele mai mari impozite, a fost prelungita de la intersectia Splaiului Independentei cu Bulevardul Vasile Milea pana la limita vestica de proprietate a Sema Park (zona Semanatoarea), conform proiectului aflat in dezbatere publica, potrivit 9AM.ro. In sectorul 2, au fost trecute in zona A Soseaua Fundeni, pana la limita de nord a Lacului Fundeni si nordul Lacului Baneasa, pana la bulevardul Ion Ionescu de la Brad. Tot in sectorul 2, zona cuprinsa intre Aleea Teisani si Strada Padurea Pustnicu a fost trecuta din zona D in B.

In sectoarele 3 si 4, zone incluse pana acum in C, au trecut in B. Acestea sunt soseaua Giurgiului, bd. Constantin Brancoveanu, strada Aurel Persu - Drumul Binelui, soseaua Berceni, strada Caporal Gheorghe Marin, bd. 1 Decembrie, strada Fetesti, Drumul Gura Siriului si strada Ramnicu Valcea, spre Strada Fizicienilor.

Impozitul pentru o garsoniera situata in zona A este de 93 de lei pe an, pentru un apartament cu doua camere, 125 de lei, iar pentru unul cu trei camere, 188 de lei. Pentru o garsoniera situata la periferie, respectiv in zona D, impozitul este 82 de lei, pentru un apartament de doua camere, 111 lei, pentru unul de trei camere, 166 de lei.

Va propun sa ne raspundeti la Intrebarea Zilei de pe Wall-Street: Vi se pare corecta modificarea limitelor teritoriale ale zonelor fiscale din Bucuresti? Acceptati sa platiti impozite mai mari pentru ca locuiti in centrul Bucurestiului?

Noi, jurnalistii de la Wall-Street, adresam in fiecare zi zeci si sute de intrebari oamenilor de afaceri, analistilor si tinerilor antreprenori. Insa este tot mai importanta pentru noi opinia cititorilor. Vrem sa intelegem mai bine parerile voastre. Scriem pentru cititori si vrem sa va cunoastem mai bine. Asa s-a nascut conceptul de INTREBAREA PENTRU CITITORII WALL-STREET.

Dezbatere propusa si moderata de Ana Sabiescu, redactor Finante-Banci in cadrul Wall-Street.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri