Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a primit anul trecut 9.218 de contestatii, cu 41,45% mai multe decat in 2008, cea mai mare crestere a numarului de sesizari fiind inregistrata in septembrie anul trecut, potrivit raportului de activitate al institutiei.
In septembrie 2009 au fost inregistrate 986 de contestatii depuse, in crestere cu 88,53% comparativ cu aceeasi luna a anului anterior, relateaza NewsIn.

Din cele 7.360 de decizii emise de CNSC anul trecut in urma activitatii de solutionare a contestatiilor, 33,41% au fost luate in favoarea autoritatii contractante, iar 30,99% in favoarea contestatorilor (operatorilor economici).

In 2008, numarul contestatiilor primite de CNSC a ajuns la 6.517 dosare, iar de la infiintarea autoritatii (2006), pana la finalul anului trecut, consiliul a primit 21.384 de dosare.

"Pe fondul crizei economice, operatorii economici, atat din Romania, cat si din strainatate, au dovedit un interes deosebit pentru banul public, astfel ca numarul participantilor la procedurile de achizitii publice derulate de stat a crescut considerabil", se mai arata in raport.

Potrivit raportului, din totalul de 7.360 de decizii emise de CNSC anul trecut, numai 784 (10,65%) au fost atacate cu plangere la curtile de apel, iar dintre acestea numai 89 au fost admise, ceea ce reprezinta un procent de 1,2% din totalul deciziilor emise de consiliu in 2009.

Din cele 18.092 decizii emise de CNSC in intervalul 2006 - 2009, doar 2.016 (11,14%) au fost atacate cu recurs la Curtea de Apel, iar dintre acestea doar 298 au fost admise, reprezentand 1,65% din totalul deciziilor emise de consiliu in perioada mentionata, se mai arata in raport.

Pentru anul in curs, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor isi propune, printre altele, dezvoltarea bazei statistice a institutiei pentru identificarea cauzelor si motivelor care determina formularea de contestatii, precum si dezvoltarea unui sistem electronic de impartire aleatorie a dosarelor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri