Investitiile cumulate din acest an ale companiilor subordonate Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) sunt de 8,364 miliarde lei (2 miliarde euro), mai mari cu 65% fata de anul trecut, a declarat ministrul de resort, Adriean Videanu.
"Ca masura substantiala de reducere a efectelor crizei, companiile din subordinea ministerului au cumulat in acest an un program investitional de 8,364 miliarde lei, din surse deja identificate. Acestea sunt investitii proprii pe parcursul acestui an si sunt cu 65% mai mari fata de 2009. Din aceasta suma, doar 369 milioane lei din bugetul de stat, restul sunt surse proprii si credite atrase", a afirmat Adriean Videanu (foto), potrivit NewsIn.

Potrivit acestuia, cea mai mare parte din ele sunt in energie (6,056 miliarde lei) si in petrol si gaze (1,48 miliarde lei). De asemenea, in resurse minerale vor fi investitii de 185 milioane lei, in aparare - de 40 milioane lei -, iar 8 milioane lei sunt investitiile proprii ale MECMA.

Videanu a mai precizat ca ministerul pe care il conduce propune proiecte de aproape 3 miliarde euro in parteneriat public-privat, pe langa proiectul AGRI, realizat in comun cu Azerbaidjan si Georgia. pentru doua terminale de gaze. Astfel, sunt in analiza proiectele pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda si pentru a doua centrala nucleara, precum si doua grupuri in cadrul Electra de circa 500 MW (1,7 miliarde euro).

La Hidroenergetica, Ministerul Economiei ca obiective de investitii grupuri de 133 milioane euro la exploatarea hidroenergetica Olt-Cornetu, la Somesu Mare (754 milioane euro), pe Buzau-Nehoiasu (324 milioane euro), pe Aries (245 milioane euro), la CET Bucuresti Sud (105 milioane euro), o amenajare hidroenergetica la Grozavesti, tot in Capitala (52 milioane euro), la Electrocentrale Deva (332 milioane euro). In plus, la Paroseni este prevazut un grup nou de 245 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri