Semne bune pentru programul de investitii la Oltchim

Guvernul a mandatat ministerele Economiei, Finanțelor și AVAS sa continue susținerea notificarile trimise la Comisia Europeana cu privire la programul de investitii de la Oltchim, a anuntat premierul Emil Boc.
”Guvernul mandateaza prin memorandumul adoptat ieri (21.04.2010 n.r.) reprezentantii ministerelor Finantelor, Economiei, ai AVAS si ai Oltchim pentru continuare procedurilor de sustinere a notificarilor trimise la CE privind pachetul de sustinere a programului de investitii la Oltchim cu cele doua componente - conversia in actiuni a creantei AVAS si garantia Eximbank”, a declarat Boc la finalul sedinntei Executivului.

In luna iulie a anului trecut, Consiliul Concurentei a avizat, in vederea notificarii Comisiei Europene, masurile de sprijin financiar care vor fi acordate de stat catre Oltchim. Masurile de sprijin vizeaza acordare a unei garantii de stat de 49,6 milioane euro pentru combinatul din Ramnicu-Valcea, in baza caruia Oltchim ar urma sa contracteze un credit de 62 milioane euro. Imprumutul de 62 milioane euro ar urma sa fie folosit de Oltchim pentru achizitionarea activitatii de petrochimie de la Arpechim.

Ministerul Economiei este actionarul majoritar al Oltchim, cu o participatie de 54,79%, in timp ce PCC SE detine 12,15% din actiunile companiei, iar ceilalti actionari controleaza 33,05% din actiuni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri