Anuntul a fost facut de viceministrul bulgar al mediului, Ivelina Vasileva, in comisia pentru afaceri UE din Parlament, potrivit NewsIn.

Ea a citat "informatii neoficiale" privitoare la proiectul celui de al doilea pod. Potrivit acesteia, nu exista informatii despre soarta altor programe finantate cu fonduri europene din ISPA. Bulgaria ar trebui sa absoarba toate fondurile din programul ISPA pana la sfarsitul lui 2010.

Oficialul a reamintit pozitia initiala a Comisiei Europene, potrivit careia doar proiectele ce ar urma sa primeasca mai mult de 100 milioane de euro din ISPA pot fi prelungite. Dupa cum a spus ea, daca CE nu aproba pana la urma prelungirea, guvernul bulgar ar putea contribui din propriul buget. pentru partea sa din podul de pe Dunare.

Partea bulgara a podului ar trebui sa primeasca 70 milioane de euro, dar, daca partile Romaniei si Bulgariei sunt combinate, suma ar depasi 100 de milioane, ceea ce face ca acest proiect sa poata fi prelungit.

Vasileva a spus ca Bulgaria ar putea pierde in total 147 milioane de euro din fondurile ISPA daca nu reuseste sa absoarba banii la timp.