Ce spune Boc despre deficitul de 8,3% indicat de Eurostat

Deficitul bugetar de 7,3% din PIB in 2009 a fost validat de FMI, a declarat Boc dupa ce i s-a pus in vedere, in cadrul unei emisiuni televizate, ca datele publicate de Eurostat indica un deficit de 8,3% pentru anul trecut in cazul Romaniei.
"Ceea ce noi avem ca deficit a fost validat si de FMI (...), iar Romania si-a respectat angajamentele cu privire la tinta de deficit, de 7,3%. Este adevarat ca, din ceea ce stiu eu, exista doua aprecieri de deficite, in forma FMI si in forma CE, adica au formule diferite. Nu am nicio neliniste pentru ca (deficitul de 7,3% n.r.) a fost constatat de partenerii cu care suntem in acord - CE, FMI si Banca Mondiala", a declarat Boc la TVR, potrivit NewsIn.

In ceea ce priveste tinta de deficit pe anul in curs, de 5,9% din PIB, Boc a afirmat ca va putea spune daca este necesara majorarea acesteia doar dupa discutiile care vor avea loc la Bucuresti, saptamana viitoare, cu expertii FMI, CE si cu cei ai Bancii Mondiale. "Daca se vor schimba evaluarile, pentru ca stim ca si in 2009 s-au schimbat in functie de evolutia crizei mondiale, vom reevalua si noi (deficitul n.r.). Deocamdata nu am discutat. (...) Va veni saptamana viitoare echipa de la CE, FMI si Banca Mondiala, vom face o analiza punctuala si vedem la ce concluzie ajungem", a spus Boc.

Romania a inregistrat anul trecut al optulea deficit bugetar din Uniunea Europeana, de 8,3%, insa a inregistrat una dintre cele mai mici datorii guvernamentale, de 23,7% din PIB, potrivit datelor publicate joi de Eurostat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri