Comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, a declarat azi, la Bucuresti, ca agricultura este un domeniu important pentru cresterea economica, subliniind necesitatea de a-i incuraja pe agricultori sa valorifice potentialul agricol din perspectiva durabilitatii.
"Nu putem vorbi de o crestere economica durabila fara sa tinem cont de domeniul agricol. Va trebui prin PAC (Politica Agricola Comuna, n.r.) sa dezvoltam elemente de incurajare a agricultorilor sa abordeze punerea in valoare a potentialului agricol din perspectiva durabilitatii, care nu mai trebuie sa fie pe viitor o constrangere, ci unul din elementele tehnologice ale agriculturii care trebuie integrate in abordarea tehnico-economica a dezvoltarii domeniului", a spus Ciolos, potrivit NewsIn.

De asemenea, referindu-se la Romania, aceasta a subliniat necesitatea unei reforme economice a aparatului administrativ si a unor sectoare esentiale pentru relansarea cresterii economice.

"Aceasta reforma se poate inscrie in aceasta perspectiva a Strategiei 2020 si ar putea avea elemente de competente a prezentei Romaniei in spatiul european si ar putea evidentia modul in care Rominia, facand reforme, partcipa si la constructia sociala si economica europeana. Ar fi elementul cel mai palpabil al prezentei Romaniei ca stat membru in spatiu european", a explicat comisarul european.

El a adaugat ca planul de reforma ar trebui asumat nu numai la nivel national, dar si la nivel regional si local. "Va fi nevoie de un parteneriat puternic intre Guvern, nivelul regional si cel local pentru a putea aplica acest plan de reforma", a mai spus Ciolos.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ludovic Orban: Vom lansa programul de susţinere a marilor companii
Setari Cookie-uri