Crestere sub media UE a comenzilor industriale noi, in februarie

Romania a inregistrat in februarie un avans al comenzilor industriale noi de 11,1% fata de aceeasi luna a anului trecut, sub media inregistrata la nivelul blocului comunitar, de 12,7%, a anuntat Eurostat.
In zona euro, comenzile industriale noi au avansat in ritm anual cu 12,2%.

Biroul european de statistica a centralizat date pentru 23 de state membre si a anuntat ca 18 state membre au inregistrat in februarie cresteri fata de aceeasi luna din 2009, iar 5 au avut scaderi. Cele mai mari cresteri ale comenzilor industriale noi au avut loc in Letonia, de 39,4%, Slovacia, de 29,4%, si Germania, de 24,5%, potrivit NewsIn.

In schimb, cele mai importante scaderi ale comenzilor industriale noi au fost inregistrate in februarie 2010 in Irlanda, de 7,6%, Grecia, de 5,7%, si Danemarca, de 5,4%.

Comenzile noi pentru bunuri intermediare au crescut cu 20,6% in statele UE si cu 23% in zona euro, iar cele pentru bunurile de capital, cu 11,5% in statele UE si cu 8,4% in zona euro. Comenzile pentru bunurile de folosinta indelungata au crescut cu 15,1% in UE si cu 5,6% in zona euro, in timp ce produsele de uz curent au scazut cu 5,7% in UE si cu 2,4% in zona euro.

Fata de luna precedenta, comenzile industriale noi au crescut in februarie cu 0,8% in Romania, a treia dintre cele mai mici cresteri din UE in ritm lunar, la egalitate cu Cehia. Pe ansamblul blocului comunitar, comenzile industriale noi au crescut cu 1,1% fata de ianuarie, in timp ce in zona euro avansul a fost de 1,5%.

Cele mai mari cresteri fata de ianuarie au fost inregistrate in Ungaria (+9,3%), Slovenia (+6,3%) si Slovacia (+5,2%), in timp ce scaderile cele mai mari au fost raportate in Danemarca (-6,3%), in Malta (-5,8%) si in Grecia (-4,5%).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri