Termenul de intrare in vigoare a actului normativ care obliga producatorii agricoli sa se inregistreze la Registrul Comertului pentru a putea vinde in piete ar putea fi amanat, a declarat , Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
"Vom discuta la nivelul Guvernului daca vom mentine data de intrare in vigoare sau daca vom lua o decizie de amanare a intrarii in vigoare a acestei ordonante", a explicat Mihail Dumitru (foto), potrivit NewsIn.

El a mai spus ca producatorii agricoli primesc in continuare subventiile din bani europeni si aceasta masura nu ii va afecta.

"Nu ii va afecta foarte mult pentru ca ei primesc si subventii europene, care cresc in fiecare an, anul acesta au crescut cu 10%. Ordonanta face parte din obiectivul Guvernului de fiscalizare a sectorului agricol, care este cel mai putin fiscalizat", a afirmat ministrul.

El a adaugat ca Ministerul Agriculturii va evalua rezultatele acestei masuri dupa ce va fi aplicata si va face publice efectele acesteia.

Federatia Sindicala Agrostar solicita recent exceptarea micilor producatori agricoli de la obligativitatea inregistrarii in Registrul Comertului pentru a-si putea comercializa produsele, pe motiv ca acest lucru va determina agricultorii sa vanda produsele catre intermediari.

Astfel, Agrostar cere ca prevederile OUG 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale sa nu se aplice micilor producatori agricoli.

Conform OUG nr. 44/2008, exista o perioada de doi ani, care se incheie la 25 aprilie 2010, pana la care persoanele interesate pot opta sa desfasoare activitate economica in una din formele mentionate la art. 4 din ordonanta, respectiv in regim individual si independent, ca persoane fizice autorizate, ca intreprinzatori titulari ai unei intreprinderi individuale sau ca membri ai unei intreprinderi familiale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri