Directia Generala Pescuit din cadrul Ministerului Agriculturii a lansat sesiunea de depunere de cereri de prime de finantare pentru doua masuri din cadrul Programului Operational de Pescuit (POP), prin care pot fi accesate fonduri nerambursabile in valoare de peste 2,5 milioane euro.
Astfel, potrivit unui anunt al Ministerului Agriculturii, incepand de astazi pot fi depuse cereri de finantare pentru masura de acva-mediu (1.575.280 euro) si pentru masura speciala aplicabila exclusiv flotelor care fac obiectul unui program de adaptare - "Ajutor public pentru incetarea permanenta a activitatilor de pescuit" (1.000.000 euro), scrie NewsIn.

Depunerea cererilor de finantare se poate efectua la sediile Compartimentelor Regionale POP.

Solicitantul sprijinului financiar trebuie sa indeplineasca cerintele de conformitate si eligibilitate mentionate in cadrul Ghidului Solicitantului aferent fiecarei masuri.

Potrivit Ministerului Agricuturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), sesiunea aferenta Masurii 2.2 - „Masuri de acva-mediu”, va fi deschisa continuu, pana la epuizarea fondurilor, iar masura speciala va fi deschisa pana pe 30 iunie 2010.

Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Mihail Dumitru, a declarat la inceputul anului ca proiectele aplicate pana in prezent in cadrul Programului Operational de Pescuit (POP) vor trebui refacute si redepuse, dupa ce sistemul de implementare al acestuia a fost refacut, fiind adaptat normelor europene.

Potrivit lui Dumitru, pana la acea data, Romania nu a reusit sa absoarba fonduri din POP, din cauza unei probleme majore legate de sistemul de implementare al programului.

In cadrul Programului Operational de Pescuit pot fi depuse proiecte pentru masurile 1.3 - "Investitii la bordul navelor de pescuit si selectivitate", 1.5 - "Compensatii socio-economice-Actiunea: Achizitionarea pentru prima data a unei nave", 2.1 - "Investitii productive in acvacultura", 2.6 - "Investitii in procesare si comercializare".

Potrivit programului, fondurile europene vor putea fi alocate, pana in 2013, pe cele cinci axe, astfel: pentru adaptarea flotei de pescuit vor putea fi acordate fonduri totale de 13,3 milioane de euro, din care 75% fonduri UE, pentru acvacultura -140 milioane de euro, pentru masuri de interes comun - 40 milioane de euro, pentru dezvoltarea durabila a zonelor pescaresti -100 milioane de euro, iar pentru asistenta tehnica -14,3 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri