Concurenta a avizat o finantare pentru modernizarea transportului aerian

Consiliul Concurentei (CC) a avizat schema de ajutor de stat de circa 150 mil. euro privind "Sprijinul financiar pentru modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de transport aerian", schema initiata de MTI care va fi pusa in aplicare dupa obtinerea aprobarii din partea forului comunitar.


Fondurile provin atat din bugetul national, cat si din fonduri comunitare, anunta NewsIn.

Aceasta schema creaza cadrul normativ necesar pentru acordarea de fonduri nerambursabile unui numar maxim de 14 aeroporturi de categoria D (aeroporturi cu un trafic de sub 1 milion de pasageri pe an) in vederea construirii, modernizarii si dezvoltarii infrastructurii de transport aerian (piste de decolare/aterizare, cai de rulare, platforme de stationare, turnuri de control si elemente conexe acestora).

"Prin aceasta masura se doreste dezvoltarea infrastructurii de transport aerian pe teritoriul Romaniei in conditii de siguranta si eficienta la standarde europene atat pentru persoane, cat si pentru marfuri," a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Schema de ajutor de stat, ce se va implementa pana la sfarsitul anului 2015, este intocmita in conformitate cu Liniile directoare comunitare privind finantarea aeroporturilor si ajutorul la infiintare pentru companiile aeriene cu plecare de pe aeroporturile regionale.

Schema de ajutor de stat regional a fost elaborata in aplicarea domeniului major de interventie 2.4 - Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de transport aerian, Axa Prioritara 2 - "Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in afara axelor prioritare TEN-T in scopul crearii unui sistem national durabil de transport", din cadrul Programului Operational Sectorial "Transport" (POS T)".

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri