Romania a avut anul trecut un deficit al balantei comerciale de 107 milioane de euro cu Japonia, al 15-lea ca marime din Uniunea Europeana, in timp ce deficitul comercial la nivel comunitar a fost de aproape 20 miliarde euro, potrivit datelor prezentate de Eurostat.

Astfel, Romania a exportat in 2009 pe piata nipona produse in valoare de 81 milioane euro, de 4,8 ori mai mult decat in 2000, in timp ce, la nivelul UE, exporturile catre Japonia s-au redus cu 20,9% in 2008 fata de 2000, pana la aproape 36 miliarde euro, anunta NewsIn.

Importurile Romaniei din Japonia s-au cifrat anul trecut la 187 milioane euro, aproape de nivelul de 186 milioane euro din 2000, iar la nivelul UE, acestea s-au redus cu 39%, la circa 55,8 miliarde euro, conform datelor biroului european de statistica.

Cele mai mari niveluri ale deficitelor comerciale in relatia cu Japonia au fost raportate de Olanda (6,2 miliarde euro), Belgia (4,3 miliarde euro) si Marea Britanie (3,2 miliarde euro).

In schimb, cele mai mari excedente in schimburile comerciale cu Japonia au fost inregistrate de Irlanda si Danemarca, de 1,3 miliarde euro, respectiv 1 miliard euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri