In opinia sa, cresterea economiei romanesti va fi stimulata de revigorarea exporturilor, motiv pentru care Banca Nationala a Romaniei (BNR) intervine pentru mentinerea monedei nationale la un nivel mediu, fara a se intari prea puternic, pentru a pastra competitivitatea la export a produselor romanesti.

O revenire a economiei prin stimularea exporturilor va creste, insa, dependenta Romaniei de perspectivele economice ale zonei euro, subliniaza Craciun, care estimeaza ca revigorarea economiei Romaniei "va fi intarziata fata de zona europeana".

"Asteptarile de crestere economica aluneca din ce in ce mai mult spre sfarsitul anului. Estimez un interval cuprins intre -0,5 si 1% la sfarsitul acestui an", a afirmat Craciun.

El considera ca primul trimestru nu este foarte relevant pentru performanta intregului an si ca evolutia din Romania va depinde si de ceea ce se intampla pe piata internationala.

"Asteptarile de crestere economica erau pentru trimestrul intai, insa acum nici asteptarile pentru acest trimestru nu mai sunt plauzibile", a explicat Craciun.

Directorul de investitii al Eureko Pensii anticipeaza o presiune mai mare pe aprecierea leului in perioada verii si o tendinta de depreciere la sfarsitul acestui an.