Guvernul a adoptat Memorandumul de Intelegere intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si Agentia Nationala de Dezvoltare din Ungaria, pentru implementarea Programului Operational Comun de Cooperare Transfrontaliera "Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007-2013", de 74,8 mil. euro.
Bugetul total al programului este de 74.815.728 euro, comun pentru cele patru state partenere, pentru cei sapte ani de programare. MDRT are calitate de Autoritate Nationala, iar Agentia Nationala de Dezvoltare din Ungaria de Autoritate Comuna de Management, potrivit unui comunicat emis de MDRT.

"Scopul incheierii Memorandumului de Intelegere privind implementarea programului este stabilirea cadrului legal pentru gestionarea acestuia, in perioada de programare 2007-2013. Astfel, Memorandumul de Intelegere stipuleaza institutiile cu rol in gestionarea programului, atributiile acestora, precum si descrierea sistemului de control national si a circuitelor financiare", se arata in comunicat.

Obligatiile Romaniei care decurg din Memorandumul de Intelegere privind implementarea programului sunt de natura financiara si institutionala. Obligatiile financiare presupun asigurarea co-finantarii nationale aferente proiectelor cu participare romana, aprobate spre finantare de catre Comitetul Comun de Monitorizare, rambursarea sumelor platite in mod nejustificat catre partenerii de proiect din Romania, ca urmare a infaptuirii unor nereguli de catre acestia, precum si rambursarea sumelor platite catre partenerii de proiect din Romania, ca urmare a inregistrarii unor nereguli de sistem.

De asemenea, obligatii institutionale privesc implementarea sistemului de management si control al acestui program intre cele patru tari, pentru asigurarea corectitudinii gestionarii fondurilor programului, organizarea unui sistem de control de prim nivel, conform art. 39 din Regulamentul (CE) nr. 951/2007 al Comisiei din 9 august 2007, dar si desemnarea controlorilor de prim nivel, care au responsabilitatea verificarii legalitatii cheltuielilor declarate de catre partenerii de proiect romani.

Programul HU-SK-RO-UA este un program de cooperare transfrontaliera ce vizeaza crearea de parteneriate transfrontaliere intre regiunile Ucrainei Zakarpatska, Ivano-Frankivska si Chernivetska si ariile eligibile din Ungaria, Slovacia si Romania in domenii de importanta strategica: dezvoltare economica si sociala, protectia mediului, management frontalier si cooperare institutionala si "people to people", informeaza MDRT.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri