"Reprezentantii AVAS au prezentat delegatiei FMI activitatea institutiei pe cele trei mari domenii de activitate, respectiv privatizare si administrare, valorificare creante si monitorizare postprivatizare, precum si obiectivele pentru perioada urmatoare", se arata in comunicatul trimis de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, conform NewsIn.

Vizita FMI a facut parte din seria de intalniri programate de Fond cu Guvernul Romaniei si principalele institutii din domeniul economic, fiind o prima etapa de monitorizare a activitatii si performantelor acestora.

Delegatia fondului a fost reprezentata de seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, si de catre Niko Hobdari. Din partea AVAS au participat la discutii vicepresedintii Autoritatii si ceilalti membri ai conducerii.

Bugetul general consolidat al Romaniei a inregistrat in primul trimestru din 2010 un deficit de 8,22 miliarde lei, potrivit datelor provizorii ale Ministerului Finantelor, plasandu-se sub limita tintei de 8,25 miliarde lei impusa de Fondul Monetar International.