Tacere in privinta celor 8% din actiunile Petrom care trebuie sa revina salariatilor. Reprezentantii Ministerului Economiei si cei ai Asociatiei Salariatilor s-au intilnit ieri pentru o decizie finala. Rezultatul: „Se analizeaza propunerile“.

Negocierea dintre Ministerul Economiei si Comertului si Asociatia Salariatilor Petrom bate pasul pe loc, in privinta modului de achizitie a celor 8% din actiuni. Reprezentantii Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) si cei ai Asociatiei s-au intilnit ieri, insa fara nici un rezultat. Ioan Codrut Seres, ministrul Economiei si Comertului, afirma, initial, ca va fi luata o decizie in aceasta toamna (din care au mai ramas citeva zile).

Saptamina trecuta, ministrul spunea ca la intilnirea care a avut loc ieri se va stabili, de comun acord, forma finala pe care trebuie sa o imbrace documentul care urmeaza sa stabileasca modul de cumparare a actiunilor Petrom. Acest lucru nu s-a intimplat in urma intilnirii de ieri. „Am avut ieri o intilnire cu reprezentantii OPSPI, in cadrul careia s-a stabilit infiintarea unei comisii multipartite, care sa analizeze datele existente. A fost o intilnire tehnica, in care noi ne-am spus punctul de vedere si am prezentat documentatia necesara“, ne-a declarat Gheorghe Supeala, consilier in cadrul Petromservice.

Acesta nu a putut da un raspuns in privinta componentei comisiei, a datei la care va fi infiintata sau a unui termen avansat pentru luarea unei decizii. „Analizam propunerile Asociatiilor Salariatilor“, a fost raspunsul OSPI. Institutia nu a putut oferi un termen pentru o decizie sau alte informatii.