Marko Bela: Sunt necesare masuri ädureroaseö pentru mentinerea echilibrului bugetar

Vicepremierul UDMR Marko Bela a afirmat joi, la Sf. Gheorghe, ca in urmatoarea perioada va fi nevoie de masuri foarte dure si „dureroase”, pentru a se mentine echilibrul bugetar al tarii.
„Un lucru e clar. Avem alternative, sa crestem fiscalitatea sau sa reducem cheltuielile si tot ce tine de cheltuieli. Avem alternative, dar un lucru e cert, va trebui sa luam masuri foarte dure si masuri dureroase, altfel nu vom putea tine echilibrul bugetar. Care va fi solutia se va decide acest lucru foarte repede, dar se mai discuta si cu FMI fiindca depinde si de ei, e vorba de acordul cu FMI, dar azi, in Cotroceni, bineinteles ca am desenat variantele, alternativele si am incercat sa tatonam ceea ce ne-ar conveni eventual. Nu ne convine bineineteles nicio masura dureroasa, dar nu avem ce face”, a declarat Marko Bela (foto), citeaza NewsIn.

In alta ordine de idei, vicepremierul a spus ca nu este momentul sa aiba loc vreo remaniere, ci este important sa avem un Guvern stabil, care sa faca fata situatiei existente.

In opinia lui Marko Bela, este astfel prematur ca dupa 4 luni sa se discute de remaniere, ci eventual la toamna se poate face un bilant.

Intrebat despre posibilitatea unor alegeri anticipate in acest an, Marko Bela a respins vehement oportunitatea unei asemenea masuri.

„Asta ne mai lipseste: alegeri anticipate, si e clar ca nu mai iesim din situatia de criza!”, a spus mai vicepremierul.

Vicepremierul a fost prezent in judetul Covasna, la o intalnire cu cadrele didactice, pe tema innvatamantului in limba minoritatilor nationale.

Liderii partidelor din coalitia de guvernare s-au intalnit astazi (06.05.2010) dimineata cu Traian Basescu, unde au discutat despre solutiile de iesire din criza si despre acordul cu FMI.

Din partea PDL au fost prezenti premierul Emil Boc si ministrul Economiei, Adriean Videanu, din partea UDMR a fost prezent Marko Bela. De asemenea, a fost la Cotroceni si presedintele executiv UNPR, Gabriel Oprea, si liderul minoritatilor altele decat cea maghiara, Varujan Pambuccian.

Ulterior, Marko Bela a declarat ca nu s-a ajuns deocamdata la o concluzie privind negocierile cu FMI in urma intalnirii de la Cotroceni, precizand ca s-au analizat mai multe alternative la nivelul coalitiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Economie »Setari Cookie-uri