Consiliera personala a ministrului Muncii declarase joi (06.05.2010) pentru cotidianul Gandul ca ministrul Muncii, Mihai Seitan, nu avea habar de reducerea pensiilor inainte de anuntul presedintelui Traian Basescu.

Ea declarase ca decizia de reducere a salariilor, pensiilor si ajutoarelor de somaj s-a luat intr-un cadru restrans, din care a fost exclus chiar si ministrul Muncii.

Potrivit consilierei personale a Ministerului Muncii, Loredana Manolache, Seitan nu stia nimic despre aceasta decizie pana la ora la care a plecat spre sedinta de Guvern, care a inceput inainte de anuntul presedintelui Basescu si a continuat dupa acesta.

"Nu a fost deloc vorba despre asa ceva in discutiile cu FMI la care a participat ministrul. Tot ce s-a convenit a fost la modul general. S-a vorbit doar de o diminuare globala cu 25% a cheltuielilor sociale, dar fara a include aici, cel putin in intelegerea noastra, pensiile si ajutoarele de somaj. Ramane sa ne lamurim maine ce a vrut sa spuna, de fapt, presedintele, daca scade fondul de pensii cu 15% sau scad toate pensiile…", a declarat Loredana Manolache pentru cotidianul Gandul.