Liderii marilor confederatii sindicale discuta calendarul protestelor

Liderii marilor confederatii sindicale discuta, la sediul Cartel Alfa, despre protestele care ar urma sa inceapa dupa ce presedintele a anuntat reducerea salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%.
La intalnire sunt prezenti reprezentanti ai Cartel Alfa, BNS, CNSRL Fratia si Meridian, fiind asteptati si cei de la CSDR, relateaza NewsIn.

"Grevele vor incepe mult mai rapid decat se asteapta guvernul. Este evident ca reducerea salariilor si pensiilor va scoate toata lumea in strada. Ideea ca asta e stabilitate si ca se continua cu culpabilizarea clasei sindicale arata ca se continua politizarea la nivelul administratiei publice locale si centrale", a declarat, pentru NewsIn, presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Liderul sindical a acuzat Guvernul si Presedintia de "transferarea efectelor crizei pe umerii pensionarilor si a salariatilor cu venituri mici".

"Atat Guvernul, cat si Administratia Prezidentiala incearca sa speculeze pe spinarea majoritatii cetatenilor. Scaderea cu 15% a pensiilor este un act criminal, in conditiile in care reducerea ar fi putut fi facuta prin netransferarea a 2,5% din sistemul public de pensii catre sistemele private de pensii", a mai spus Hossu.

Iminenta protestelor de strada a fost confirmata si de liderul CNSRL Fratia, Marius Petcu: "Daca deciziile anuntate de Traian Basescu se confirma, miscarile de protest nu vor reflecta o vointa a actiunii sindicale, ci o stare care sa reflecte anarhia in Romania".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri