ACPR cere sindicatelor sa nu recurga la greve si miscari de strada

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) le solicita celor cinci mari centrale sindicale sa nu ia decizia de retragere din comisiile tripartite de dialog social si sa nu recurga la greve si miscari de strada.
"Renuntarea la dialogul social institutionalizat ar fi calea sigura catre blocarea Romaniei si catre esecul eforturilor de a repune tara pe un fagas normal. Sindicatele trebuie sa continue calea dialogului social cu Guvernul si cu patronatele ca singura modalitate europeana si democratica de a gasi solutiile de iesire din criza", sustin reprezentantii ACPR, citati de NewsIn.

Ei mai atrag atentia ca absenta reprezentantilor sindicali din comisiile de dialog social de la nivelul ministerelor si din consiliile de administratie ale Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, ale Casei Nationale de Pensii, ale Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, ale Consiliului National pentru Formarea Profesionala a Adultilor si ale Consiliului Economic si Social "ar agrava si mai mult situatia oricum dramatica din acest moment si ar arata partenerilor externi ca Romania este in pragul falimentului social, ceea ce ar conduce cu siguranta si la falimentul economic".

Scaderea fondului de salarii in sistemul bugetar, precum si reducerea celorlalte cheltuieli publice reprezinta o alternativa mult mai buna pentru economie decat majorarea TVA si a cotei unice, apreciaza reprezentantii Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania.

"Reiterarea cazului Greciei nu este o solutie pentru Romania. Facem apel la marile confederatii sindicale sa nu recurga la greve si la miscari de strada pentru ca acestea nu vor rezolva doleantele sindicalistilor, ci doar vor arunca Romania intr-o spirala a nemultumirilor si a pagubelor. Acutizarea conflictelor sociale si renuntarea la formele de dialog social institutinalizat vor arunca in aer orice modalitate de salvare a economiei romanesti", sustin reprezentantii Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania.

Principalele centrale sindicale din Romania sunt CNS Cartel Alfa, Blocul National Sindical (BNS), CNSLR Fratia, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania si CNS Meridian.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri