Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat ca sistemul de acordare a subventiilor trebuie modificat, caci in prezent el nu produce efecte economice favorabile.
"Sunt impotriva oricaror feluri de subventii absolut ineficiente. In ultimii 20 de ani, subventiile nu au produs niciun efect economic favorabil. Bani aruncati degeaba. Va dau un singur exemplu. Agricultura a primit subventii de 30 de miliarde de euro in ultimii zece ani si contributia in bugetul consolidat a fost de 400 de milioane", a afirmat Adriean Videanu.

Ministrul Economiei a tinut sa precizeze ca nu este nici pentru eliminarea totala a subventiilor. El sustine eficientizarea sistemului de acordare a acestor ajutoare.

"Asta nu inseamna ca agricultura nu are nevoie de subventii. Are nevoie de subventii, dar trebuie un sistem de subventii eficace aplicat. De ce sa-i dau 165 de euro subventie pe terenul pe care nu-l lucreaza proprietarul de teren, neplatindu-si nici macar cei 35 de lei impozitul pe terenul respectiv?", a spus ministrul.

Adriean Videanu a adaugat ca reducerea cheltuielilor bugetare pe fondul crizei economice constituie un bun prilej pentru modificarea sistemului de acordare a subventiilor.

"Acest sistem care incurajeaza nemunca trebuie sa inceteze, iar aceasta criza ne creeaza aceasta oportunitate de a incerca sa valorificam si sa luam deciziile grele – nu usoare – pentru ca deciziile pe care Guvernul le va lua nu sunt decizii populare. Dar cineva trebuie sa ia o data pentru totdeauna masuri in ideea de a limita risipa ineficienta a banului public", a mai afirmat ministrul Economiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri