"Sunt impotriva oricaror feluri de subventii absolut ineficiente. In ultimii 20 de ani, subventiile nu au produs niciun efect economic favorabil. Bani aruncati degeaba. Va dau un singur exemplu. Agricultura a primit subventii de 30 de miliarde de euro in ultimii zece ani si contributia in bugetul consolidat a fost de 400 de milioane", a afirmat Adriean Videanu.

Ministrul Economiei a tinut sa precizeze ca nu este nici pentru eliminarea totala a subventiilor. El sustine eficientizarea sistemului de acordare a acestor ajutoare.

"Asta nu inseamna ca agricultura nu are nevoie de subventii. Are nevoie de subventii, dar trebuie un sistem de subventii eficace aplicat. De ce sa-i dau 165 de euro subventie pe terenul pe care nu-l lucreaza proprietarul de teren, neplatindu-si nici macar cei 35 de lei impozitul pe terenul respectiv?", a spus ministrul.

Adriean Videanu a adaugat ca reducerea cheltuielilor bugetare pe fondul crizei economice constituie un bun prilej pentru modificarea sistemului de acordare a subventiilor.

"Acest sistem care incurajeaza nemunca trebuie sa inceteze, iar aceasta criza ne creeaza aceasta oportunitate de a incerca sa valorificam si sa luam deciziile grele – nu usoare – pentru ca deciziile pe care Guvernul le va lua nu sunt decizii populare. Dar cineva trebuie sa ia o data pentru totdeauna masuri in ideea de a limita risipa ineficienta a banului public", a mai afirmat ministrul Economiei.