Ministrul Economiei, Adriean Videanu, va concedia inca 200 de functionari din aparatul ministerului, saptamana aceasta.

"Din 896 de angajati, cati au fost prin unificarea celor doua ministere (Ministerul Economiei si Ministerul pentru IMM-uri, n.r.), am ramas la 750 si miercuri voi reduce undeva la 500 si.. Si am convingerea ca ministerul va functiona cel putin la fel de bine ca pana acum. (...) Poate ca nu-i ultima etapa de reducere", a afirmat Adriean Videanu.

Ministrul a precizat ca economia pe care o va realiza la fondul de salarii prin concedierea celor 200 de functionari nu va fi substantiala, dar birocratia va fi redusa semnificativ. "Economia nu e una semnificativa, dar incercam sa optimizam procesul de debirocratizare a activitatii ministerului. Va dau un exemplu. La un ordin al ministrului semneaza vreo zece insi in spate. Este inutil. Sunt structuri create in ideea de a justifica aparatul birocratic", a sustinut ministrul.

Intrebat daca si celelalte ministere isi vor reduce aparatul de lucru, Adriean Videanu a raspuns ca este treaba fiecarui ordonator de credite ce face. Totusi, Videanu a spus ca cele mai stufoase ministere sunt Ministerul Finantelor si cele cu atributii in domeniul social.

"Ministerul Finantelor, prin ANAF, cu peste 30.000 de angajati la nivel national, si ministerele sociale sunt cele care au structurile cele mai stufoase: Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei, Ministerul Sanatatii", a mai spus Videanu.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Fostul ministru Varujan Vosganian va fi cercetat intr-un dosar