Modificarea Legii achizitiilor publice trebuie sa intre in vigoare pana la 1 iunie, au stabilit membrii Guvernului dupa discutiile cu FMI, si tot pana atunci trebuie modificata Legea salarizarii, pentru a rezolva problemele generate de aplicarea acesteia, spun reprezentanti ai Executivului care au participat la discutiile de la Palatul Victoria, potrivit NewsIn.

Potrivit acelorasi surse, deficitul bugetar nu a fost convenit inca, discutiile pe aceasta tema continuand pana luni. Cifrele anuntate joi de presedintele Traian Basescu (reducerea, de la 1 iunie, a fondului de salarii cu 25% in intreaga administratie, reducerea pensiilor si a ajutorului de somaj cu 15% si taierea subventiilor) nu au suferit modificari, iar discutia a avut un caracter mai mult "formal".

Presedintele Traian Basescu a anuntat saptamana aceasta ca a discutat cu Executivul si cu FMI pe tema modificarii "rapide" a Legii achizitiilor publice, in sensul transparentizarii modului de organizare a licitatiilor si ca licitatiile nu trebuie sa mai fie blocate prin contestatiile din instante.

Premierul Emil Boc va anunta duminica concluziile negocierilor cu FMI.