"Ceea ce eu propun societatii romanesti este ca impreuna sa prevenim grecizarea tarii. Daca noi mai angajam un credit, probabil nu de 20, ci de 30 de miliarde, vom ajungem ca in situatia din Grecia. Ori cred ca este ultimul moment in care impreuna putem sa evitam agravarea situatiei financiare a tarii si impreuna putem gasi solutii ca anul 2011 sa fie un an in care institutiile statului sa functioneze altfel, sa functioneze mai ieftin, mai eficient si dedicate interesului public", a spus presedintele.

"Mi se pare esential ca urmatoarele sase luni sa fie o perioada de realism al politicienilor, al Guvernului, al sindicatelor, al fiecarui roman", a adaugat el.

Potrivit presedintelui, una dintre concluziile deciziilor "grele" pe care executivul a fost nevoit sa le ia este ca "trebuie sa nu ne mai amagim, sa nu mai vindem falsuri romanilor ori de cate ori ne aflam in campania electorala".

El a adaugat ca toate sporurile si pensiile marite "se razbuna" in acest moment, dar nu pe cei care "au mituit populatia" cu astfel de angajamente "fara acoperire in timp".