Astfel, Franks a precizat ca Guvernul urmeaza sa ia masuri imediate pentru reformarea sistemului de sanatate si a sistemului educatiei "pe fondul reducerii risipei si ineficientei".

Totodata, FMI sustine ca executivul va trebui sa modifice pana la sfarsitul lunii septembrie legea finantelor publice locale, "pentru a imbunatati performanta fiscala la nivel local" si a precizat ca e important sa fie aprobata tot pana atunci si legea unitara a salarizarii.

El a mai amintit de legea pensiilor, aflata in dezbatere in Parlament, care trebuie adoptata astfel incat sa asigure sustenabilitatea sistemului de pensii, potrivit NewsIn.

Reprezentantul FMI a precizat ca este nevoie de masuri pentru mentinerea politicii economice pe calea cea buna si de eforturi pentru cresterea veniturilor, motiv pentru care urmeaza ca autoritatile sa intensifice in acest sens masurile de reducere a evaziunii fiscale. In plus, Franks a vorbit si de "reactivarea programului de privatizare".

"Aceste masuri structurale ar face posibila atingerea tintei de deficit bugetar de 4,4% din PIB in 2011", a mentionat Franks.

"Daca se mentin aceste masuri si anul viitor, ati fi aproape de deficitul de 4,4% din PIB fara a fi nevoie de alte ajustari", a adaugat Franks.

El a precizat ca nu a discutat masurile de reducere a deficitului bugetar din 2011, dar a mentionat ca reducerea salariilor bugetarilor cu 25% din acest an va reprezenta circa 1% din PIB, iar reducerea pensiilor va aduce un alt procent din PIB in 6 luni.