Sefa delegatiei Comisiei Europene (CE) in Romania, Fabienne Ilkovitz, a avertizat ca, in cazul in care guvernul nu va lua masurile anuntate pentru reducerea cheltuielilor pana la sfarsitul lunii iunie, vor fi probleme cu acordarea transelor.

"Probabil, din partea Comisiei Europene, pe parcursul verii se va vira cea de-a doua transa, insa daca guvernul nu ia masurile pe care le-a angajat pana la sfarsitul lunii iunie, vor fi probleme cu acordarea transelor", a precizat Ilkovitz.

Reprezentanta CE a adaugat ca masurile de reducere a cheltuielilor luate de Guvern trebuie implementate inainte de virarea transei de la Comisia Europeana, precizand ca este posibil ca, din cauza procedurilor europene, dupa aprobarea transei in luna iunie, banii sa fie virati Romaniei in septembrie, potrivit NewsIn.

Pe de alta parte, seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, a precizat ca, in mod normal, board-ul ar trebui sa aprobe viitoarea transa pentru Romania la sarsitul lunii iunie, insa daca masurile de reducere a cheltuielilor nu vor fi implementate pana la acea data, board-ul ar putea amana luarea unei decizii atat cat va fi nevoie.

"Daca vor avea nevoie de inca o saptamana, amanam cu o saptamana, dar daca va dura inca doua luni (n.r: pana la aplicarea masurilor) vom combina revizuirile si vom face toata plata odata, a spus Frank.

El a mai precizat ca, in cazul in care se aproba acordarea transei de catre board-ul executiv al FMI, Fondul va vira Romaniei aproape 900 milioane euro in iunie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Sassoli: Viitoarea Comisie Europeana, cel mai probabil la 1 decembrie