Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat dupa intalnirea cu membrii conducerii Senatului, ca i-a informat pe acestia "mai pe larg" despre continutul scrisorii de intentie a Guvernului catre FMI si a apreciat ca situatia actuala a Romaniei este "destul de complicata".

Isarescu a relatat ca le-a vorbit senatorilor despre masurile specifice BNR privind stabilitatea financiara, politica monetara, onorarea platilor scadente ale statului in perioada urmatoare si despre finantarea deficitului bugetar, dar ca au fost atinse si problema cursului leului si "posibile miscari ale dobanzilor, intr-un context mondial si regional destul de tensionat", potrivit NewsIn.

"Situatia este destul de complicata, nu numai a Romaniei, ci mai ales in regiunea noastra. Nu putem sa o neglijam, nu putem sa uitam impactul rapid care poate sa apara, asta este caracteristica unei crize financiare, are o declansare extrem de scurta, cu momente violente de desfasurare. Saptamana trecuta a fost un exemplu, impactul crizei financiare din Grecia nu s-a oprit la Romania, zlotul polonez a avut miscari mult mai violente decat a avut leul romanesc. Sunt lucruri pe care categoric le stim, este bine sa le evaluam sub toate aspectele, nu doar financiar si economic, dar si social si politic", a spus guvernatorul BNR.

Membrii Biroului Permanent al Senatului s-au intalnit cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, pentru a discuta despre situatia economica a Romaniei si masurile anuntate de Guvernul Boc. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, nu a participat la intalnire, desi fusese invitat, el alegand sa mearga la reuniunea dintre presedintele Basescu si parlamentarii puterii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cursul de schimb in 2019: Ce estimari au bancile pentru finalul de an