Proiectele pentru inca doua poduri peste Dunare - Oriahovo-Bechet si Silistra-Calarasi - vor primi probabil finantare de la UE in cadrul strategiei pentru Dunare, a declarat un ministru bulgar.
Ministrul bulgar pentru dezvoltare regionala, Rosen Plevneliev, a vorbit la o conferinta de doua zile despre strategia UE pentru regiunea Dunarii, la Ruse, la care au mai participat premierul bulgar Boiko Borisov, comisarul european pentru politici regionale, Johannes Hahn, si ministrul bulgar al economiei si turismului, potrivit NewsIn.

Deocamdata, exista un singur pod, ce leaga Ruse de Giurgiu. Al doilea pod, element-cheie al unui coridor european de transport intre orasul german Dresda si Istanbul, va lega Vidin de Calafat.

"In bazinul Dunarii avem 100 miliarde de euro pentru dezvoltarea regionala. Acesti bani nu stau intr-o banca, ci deja aduc multe proiecte", a declarat Hahn. Potrivit acestuia, doar 3-6% din capacitatea de transport de pe Dunare este folosita, iar Comisia Europeana vrea sa schimbe aceasta situatie.

"Vreau o strategie a Dunarii care sa aduca rezultate, pentru ca a generat deja un nou mod de a lucra, ce aduce noi forme de cooperare", a subliniat Hahn.

El a precizat ca regiunea Dunarii are deja o traditie de cooperare, dar activitatile au fost de multe ori afectate de lipsa fondurilor sau a determinarii politice. "Misiunea noastra este sa gasim o structura care sa depaseasca aceste probleme. Nu trebuie sa pornim de la nimic. Strategia Marii Baltice a deschis drumurile pentru activitatea la nivel macroregional", a mai spus Hahn.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri