Jurnalistii de business abordeaza astazi ca subiect central memorandumul suplimentar incheiat cu FMI si masurile austeritate cuprinse in acesta, insa si alte subiecte tin capul de afisul in presa economica.
Potrivit EVZ, in documentul ce va fi transmis FMI, autoritatile nu exclud majorarea taxelor si impozitelor si vin cu alte decizii dureroase pentru romani.

Ziarul Financiar titreaza: Statul ar economisi 800 de milioane de euro daca ar reduce cu 25% salariile angajatilor din companiile sale, care oricum sunt duble fata de media economiei.

De asemenea, Ziarul Financiar scrie despre evolutia Wizz Air, care a ajuns la o cota de piata de 18% in transportul aerian fara a avea birouri locale.

DailyBusiness evalueaza factura unui an de criza, intrebandu-se pe ce a cheltuit Guvernul cei 33 mld. euro imprumutati.

Revista Money Express scrie in cover story-ul de saptamana aceasta despre AC/DC, un mega-business și o filosofie contra curentului online.

De asemenea, jurnalistii de la Money Express se intreaba: Ce sanse de crestere au vanzarile de masini premium dupa dezastrul de anul trecut? Studiu de caz, Mercedes Romania.

Adevarul titreaza: "Vestea inceperii executarii silite a unora dintre cei care au achizitionat o locuinta prin programul „Prima Casa" va avea un impact semnificativ asupra numarului celor care vor aplica in viitor pentru un credit garantat de stat."

Money.ro
publica informatia conform careia firma EOL Renewable Energy, la care ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, este actionar, este executata silit de Fisc pentru o datorie la bugetul de stat de 25.278 lei.

Subiectul acordului cu FMI este abordat si de Jurnalul national intr-un material intitulat "FMI pleaca, noi ramanem cu Basescu".

De asemenea, cotidianul Romania Libera ne avertizeaza: "Fara ajustarea bugetara, datoria publica ar intra intr-o spirala a mortii. Ce ne asteapta daca Guvernul o da in bara".

Ziarul Curierul National aminteste ca "FMI ne-a avertizat ca numarul angajatilor din sectorul public trebuie redus cu 250.000 in cativa ani
Patronatele sustin ca piata nu are capacitatea de a absorbi forta de munca disponibilizata." In plus, intreprinzatorii cred ca numarul somerilor va creste foarte mult daca Guvernul nu ajuta agentii economici.

In final, Financiarul scrie despre faptul ca FMI s-a inselat: „Cresterea economica” va fi intre -0,5% si 0%, nu de +0,8%.Estimarea pentru anul viitor a fost redusa de la 5,1%, cea mai mare din regiune, la numai 1,5%.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri