Min. Economiei va analiza foarte atent eficienta acordarii subventiilor

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri va analiza foarte atent eficienta acordarii subventiilor, inclusiv la Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani, unde "practic pana acum s-au dat subventii fara un criteriu de performata", a declarat ministrul de resort Adriean Videanu.
"In zece ani, de exemplu, in Agricultura s-au dat subventii de 30 de miliarde euro, iar veniturile la bugetul de stat consolidat au fost de 460 milioane euro", a afirmat Adriean Videanu, citat de NewsIn.

De asemenea, ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri a precizat ca disponibilizarile din companiile aflate in subordine vor continua.

"In 2009, am disponibilizat 3.540 salariati, iar in acest an peste 5.000. Nu este un proces incheiat, este un proces continuu", a mai spus Videanu.

Autoritatile acorda in acest an subventii de 245,6 milioane de lei Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani, pentru productia de huila energetica, si de 29,5 milioane de lei Companiei Nationale a Uraniului (CNU) Bucuresti, pentru productia de octoxid de uraniu, potrivit unei hotarari de guvern publicate la 23 aprilie 2010 in Monitorul Oficial.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri