"Dorim sa revenim la vechea lege si sa se renunte la facilitatea acordata in acest moment pentru cresterea copilului, respectiv acel cuantum de 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei. Indemnizatia pentru cresterea copilului ar putea fi stabilita la 600 de lei, o decizie in acest sens urmand a fi luata miercuri in Guvern", au precizat surse oficiale din Ministerul Muncii, citate de NewsIn.

Indemnizatia pentru cresterea copilului va fi micsorata, deocamdata nefiind stabilit oficial cu cate procente va fi diminuata sau daca va fi impusa o suma fixa, a declarat marti pentru Realitatea FM consilierul economic al premierului Emil Boc, Andreea Paul-Vass.

Potrivit consilierului, modul in care aceasta indemnizatie va fi micsorata urmeaza sa fie hotarat de Ministerul Muncii cat mai rapid, astfel incat sa intre in vigoare de la 1 iunie.

In prezent, potrivit legii, persoanele care in ultimul an anterior nasterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit beneficiaza de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei.

Potrivit datelor inregistrate de Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale, in luna martie, la nivelul intregii tari erau aproape 200.000 de persoane care beneficiau de indemnizatia pentru cresterea copilului.