Presedintele UGIR-1903, Cezar Corici, a declarat ca din punctul de vedere al patronatelor, singurul scenariu cu putinta pentru Romania este cel anuntat deja de Guvern, opinand ca problema modificarii pe fond a continutului memorandumului cu FMI nu este posibila.
"Din punctul de vedere al patronatelor, singurul scenariu cu putinta in acest moment foarte greu este cel anuntat deja. Sindicatele au avut un punct de vedere diferit si, din nefericire, s-a stabilit ca formatul acesta de lucru sa nu continue si discutiile sa fie mutate in plenul CES, urmand ca Guvernul sa tina, probabil, seama de discutiile din CES”, a comentat Corici, citat de NewsIn, la finalul intrevederii cu presedintele, premierul si mai multi membri ai Cabinetului Boc, sindicatele si patronatele.

Corici a opinat ca modificarea pe fond a memorandumului cu FMI nu este posibila.

"Eu nu va pot spune decat ceea ce stiu de la discutia directa dintre patronate si FMI; lucrurile au fost extraordinar de clare. Acel deficit suplimentar de 3% trebuie completat din luna urmatoare, Fondul nu ne-a dat nicio sansa. Nu discutam de planuri de restructurare care sa mai poata astepta o luna, doua, trei, cinci. Ni s-a cerut ca masurile pe care le luam sa fie masuri cu impact imediat si cu aplicabilitate imediata. Si acest lucru inseamna ca practic, in termenii decisivi, memorandumul, scrisoarea aceea de intentie nu poate fi modificata”, a aratat Corici.

Acesta a avertizat ca daca scrisoarea de intentie nu va fi aprobata de Guvern si de Parlament, iar ulterior si de FMI, contractul cu Fondul va fi temporar intrerupt iar Romania nu va avea, in luna urmatoare, bani pentru pensii si salarii.

"Daca scrisoarea de intentie nu va fi aprobata de Guvern si de Parlament si aprobata ulterior de FMI, contractul cu Fondul va fi intradevar intrerupt temporar si probabil ca Romania nu va avea in luna urmatoare bani pentru pensii si salarii", a aratat el.

Reprezentantul patronatelor a precizat ca in discutia de marti s-a stabilit ca in afara de continutul rigid al catorva paramentri macroeconomici din scrisoarea de intentie, urmeaza ca sindicatele si patronatele sa poata face propuneri.

"Deci am obtinut disponibilitatea pentru a continua scrisoarea care nu este decat un cadru. A o transforma intr-un plan de masuri concrete si reale pentru ca si in final si scrisoarea trebuie sa se transforme in reglementari legislative", a spus liderul UGIR.

"Trebuie sa recunosc ca am fost extrem de satisfacut sa constat ca si Guvernul si presedintele Romaniei au inteles ca in acest moment o crestere a fiscalitatii ar duce la continuarea declinului economiei romanesti si o considera o solutie inacceptabila", a mai spus acesta.

Cezar Corici a apreciat ca discutiile de marti de la Parlament, care au durat mai bine de trei ore, au fost tensionate, dar ca in opinia sa, s-a inteles ca nu exista doua variante pentru Romania in acest moment, solutia cresterii fiscalitatii presupunand costuri mult mai mari pentru toti cetatenii tarii fata de solutia aleasa de Guvern.

Corici a spus ca presedintele Basescu nu va mai participa la discutiile pe marginea scrisorii de intentie decat in cazul unor conflicte, in calitate de mediator.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri