Premierul Emil Boc a anuntat ca reducerea salariilor cu 25% se va aplica si in cazul angajatilor din companiile care au capital integral sau majoritar de stat, argumentand ca si acestia sunt salariati ai statului.
„Vreau sa fie foarte clar. Aceasta reducere de 25% se va aplica si salariatilor de la companiile si societatile unde statul are capital majoritar sau integral de stat, inclusiv Eximbank, CEC Bank”, a anuntat Boc la inceputul sedintei de astazi a Executivului.

Premierul a spus ca in proiectul de Lege care va fi elaborat de Guvern cu privire la reducerea salariilor bugetarilor, vor fi mentionate si companiile si societatile cu capital de stat. „Nu putem sa ne restrangem doar la bugetari, pentru ca si acestia (angajatii companiilor n.r.), intr-o forma sau alta, beneficiaza de spijinul statului si sunt tot salariati ai statului”, a afirmat el, potrivit NewsIn.

Guvernul a convenit cu FMI, in urma negocierilor de saptamana trecuta, reducerea salariilor bugetarilor cu 25%.

De asemenea, statul va percepe un impozit suplimentar pentru cea de-a doua proprietate, aceasta fiind o alta masura ce urmareste cresterea veniturilor bugetare, a anuntat premierul Emil Boc.

„In proiectul de Lege pe care il vom pregati, incepand cu a doua proprietate vom solicita o impozitare suplimentara. Prima proprietate se impoziteaza normal, iar incepand cu a doua proprietate se impoziteaza suplimentar, pentru a putea sa aducem un plus de venituri la bugetul de stat si a avea un efort de solidaritate si din partea celor care au mai multe proprietati”, a spus Boc.

Mediul privat, catre Guvern: Masurile de austeritate vor falimenta unele firme!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri