Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a declarat, in replica la afirmatia lui Adrian Nastase potrivit careia Emil Boc nu cunoaste ca cei care detin mai mult de o casa sunt taxati in plus de la a doua cladire detinuta in sus, ca premierul s-a referit la impozitarea suplimentara.
Intrebata cum comenteaza declaratiile social-democratului, Muntean le-a spus ziaristilor ca primul-ministru a mentionat posibilitatea impozitarii suplimentare fata de ceea ce prevede Codul Fiscal. Purtatorul de cuvant a spus ca nu s-a stabilit in acest moment cum vor fi marite impozitele pe proprietati si nu s-a discutat in sedinta, fiind vorba deocamdata despre o intentie, potrivit NewsIn.

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, scrie pe blogul sau ca masura de impozitare suplimentara a celor cu mai multe proprietati, anuntata ca o noutate miercuri de premierul Boc, se aplica deja, si ca seful Guvernului nu stie care e situatia in tara pe care "intamplator" o conduce.

Fostul premier posteaza apoi fragmente din Codul Fiscal pentru a demonstra ca premierul Boc nu stie ca masura pe care a anuntat-o este in vigoare inca din 2003, de pe vremea Guvernului Nastase.

"In Romania reala, Codul Fiscal din 22 decembrie 2003 (Legea nr. 571/2003) prevede: Art. 252: Majorarea impozitului datorat de persoanele fizice ce detin mai multe cladiri. Daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, impozitul pe cladiri se majoreaza dupa cum urmeaza: cu 15% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu; cu 50% pentru cea de-a doua cladire in afara celei de la adresa de domiciliu; cu 75% pentru cea de-a treia cladire in afara celei de la adresa de domiciliu; cu 100% pentru cea de-a patra cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu”.

Liderul PSD il ironizeaza pe Emil Boc, "doctor in drept constitutional", ca nu stie ce legi guverneaza tara pe care o conduce, aceleasi legi pe care a trebuit sa le aplice si atunci cand era primar. Nastase nu il scuteste nici pe Sebastian Vladescu de critici, aratand ca ar fi trebuit sa-i spuna sefului sau ca masura exista deja, daca nu in calitate de ministru, macar in cea de propietar al mai multor case. „Ca Emil Boc, doctor in drept constitutional, nu stie care este situatia reala din tara in care intamplator e prim-ministru e evident, dar ca nu mai stie ce legi a votat si apoi a aplicat in calitate de primar e grav. Cum ministrul finantelor Sebastian Vladescu - proprietar a nu mai putin de cinci imobile - nu i-a atras atentia ca greseste, dovedeste ca ori il induce voit in eroare pe Emil Boc, ori are atatia bani incat nu mai stie cat plateste impozit sau se inscrie in grupa evazionistilor fiscali”, conchide Adrian Nastase.

Statul va percepe un impozit suplimentar pentru cea de-a doua proprietate, aceasta fiind o alta masura ce urmareste cresterea veniturilor bugetare, a anuntat miercuri premierul Emil Boc.

"Domnule ministru Vladescu, in proiectul de lege pe care il vom pregati, incepand cu a doua proprietate vom solicta o impozitare suplimentara. Prima proprietate se impoziteaza normal pentru toti la fel, incepand cu a doua proprietate se impoziteaza suplimentar fata de ceea ce avem in momentul de fata, pentru a putea sa aducem un plus de venituri la bugetul de stat si a da un efort de solidaritate si din partea acelora care au in Romania mai multe proprietati. Si ei sa contribuie in Romania la acest efort de austeritate pe care il facem in momentul de fata prin impozitarea supliementara incepand cu a doua proprietate, continuand cu a treia, a patra sau cate alte proprietati, printr-o impozitare suplimentara a acestora pe baza unei propuneri pe care o veti inainta celor de la Ministerul de Finante", a spus Boc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri