Ce spun investitorii americani despre decizia autoritatilor de a nu creste taxele pentru firme

Decizia autoritatilor de a nu creste povara fiscala pentru agentii economici ofera sectorului privat ragazul de a se redresa dupa o perioada economica dificila, in opinia Camerei de Comert Americana in Romania (AmCham Romania).
Dincolo de presiunea asupra mediului privat, eventuale cresterii ale taxelor ar trimite un puternic semnal negativ investitorilor si ar avea ca rezultat reducerea semnificativa a atractivitatii economice a Romaniei, atat la nivel regional, cat si european.

„Trebuie evitate masuri care ar anula avantaje competitive unice pentru Romania, cum ar fi specialistii de inalta pregatire tehnica, care in conditiile unor stimulente fiscale au atras investitii straine majore in tara noastra. O alta masura urgenta este diminuarea arieratelor din economie, prin rambursarea de TVA sau plata datoriilor catre sectorul farmaceutic si sistemul sanitar in general”, a subliniat Ionut Simion (foto), presedintele grupului de lucru pentru fiscalitate, din cadrul AmCham Romania.

AmCham Romania continua sa reafirme necesitatea ca masurile adoptate de autoritatile romane sa fie indreptate spre imbunatatirea colectarii si fiscalizarea economiei gri. „Aceste importante mecanisme de crestere a veniturilor la bugetul de stat trebuie corelate cu reducerea cheltuielilor publice si rationalizarea acestora. Altfel, reducerile si restructurarile anuntate pot fi interpretate doar ca fiind o solutie de sacrificiu, generand tulburari sociale nedorite. Intr-un context economic dificil, astfel de masuri au un impact negativ la nivel social, de aceea adoptarea acestora trebuie integrata intr-o strategie mai larga de reforma administrativa la nivel central si local, orientata spre rezultate pe termen lung.”

In viziunea AmCham Romania, modernizarea legislatiei fiscale si flexibilizarea relatiilor de munca sunt printre masurile ce trebuie implementate cu prioritate in tara noastra, atat in vederea redresarii economice, cat si pentru asigurarea unui mediu investitional favorabil.

In acest sens, AmCham Romania, impreuna cu alte asociatii de afaceri partenere au inaintat autoritatilor responsabile recomandari privind masuri de strategie fiscala, precum si propuneri de amendare a Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala, a caror modernizare nu mai poate fi amanata.

AmCham Romania a elaborat si inaintat de asemenea propuneri de imbunatatire a legislatiei ce guverneaza relatiile de munca; ne exprimam speranta ca reviziuirea acestui cadru legislativ va fi realizata pana la sfarsitul anului in curs, conform calendarului anuntat de autoritati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri