Cei mai multi bugetari din Romania, aproximativ 411.000, lucreaza in administratia centrala, cu aproape 50.000 mai multi decat in administratia locala si mai mult decat dublu fata de intreg pesonalul angajat in sistemul sanitar, arata un document al ministerului de Finante.

Astfel, din totalul de 1.360.376 posturi ocupate in sectorul bugetar in luna martie 2010, cele mai multe posturi revin angajatilor din administratia centrala, urmati de salariatii din invatamant (389.910 persoane), si de personalul angajat in administratia locala - 364.654, se arata in documentul citat, scrie NewsIn.

Ministerul Finantelor sustine ca din numarul total de posturi ocupate in administratia publica centrala, respectiv 674.051, 345.681 de salariati lucreaza in institutiile finantate integral din bugetul de stat, 10.575 angajati lucreaza in institutiile finantate integral din bugetele asigurarilor sociale, 39.123 de bugetari sunt incadrati in institutiile subventionate din bugetul de stat si 278.672 de angajati lucreaza in institutiile finantate integral din venituri proprii.

In cadrul autoritatilor executive locale lucrau in luna martie 298.281 de salariati, insa cei mai multi bugetari platiti integral de autoritatile locale sunt angajatii din invatamant - 321.671.

Documentul MFP mai arata ca numarul salariatilor angajati la institutiile subventionate din bugetele locale se ridica la 52.616, in timp ce doar 13.757 salariati lucreaza in institutiile din tara finantate integral din venituri proprii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri