O renegociere a masurilor cu Fondul Monetar International (FMI) in zona reducerii cheltuielilor bugetare ar fi o eroare, a declarat joi, dupa intalnirea cu sidicatele din agricultura de la MADR, ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu.
Confederatiile sindicale au cerut Consiliului Economic si Social (CES) amanarea sedintei de plen de vineri, cand ar urma sa fie dat avizul pe Memorandumul de intelegere cu FMI, pentru luni, 17 mai, astfel incat sa aiba timp sa analizeze documentul si sa discute in cunostinta de cauza la sedinta CES, potrivit NewsIn.

Presedintele Traian Basescu declara ca scrisoarea suplimentara la Acordul cu FMI va fi discutata in CES si ca oricand se pot relua negocierile cu partenerii internationali, precizand ca este insa o chestiune de timp in care Romania trebuie sa spuna cum va reduce cheltuielile bugetare.

Basescu anunta in urma cu o saptamana ca nu vor fi majorate TVA si cota unica, dar ca incepand de la 1 iunie va fi redus cu 25% fondul de salarii din administratia centrala si locala, fiind previzibila si o reducere a pensiilor cu 15%, precum si taierea drastica a unor subventii. De asemenea, si ajutorul de somaj ar urma sa fie redus cu 15%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri