Bucuresteni, pregatiti-va de haos! Metroul intra in greva daca salariile scad cu 25%

Sindicalistii de la metrou vor declasa greva generala daca salariile angajatilor vor fi reduse cu 25%.
"Vom participa la toate actiunile Confederatiilor Sindicale, iar daca dupa aceste actiuni Guvernul isi va mentine ideea de a reduce salariile angajatilor din companiile de stat cu 25%, nu vom avea alta alternativa decat sa declansam greva generala. Speram sa se renunte la aceasta ideea, pentru ca asemenea reduceri salariale nu pot fi suportate", a precizat Florian Crisu, vicepresedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), scrie NewsIn.

De asemenea, vicepresedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Voicu Sala, a declarat ca sindicatele din CFR vor bloca trenurile la sfarsitul lunii mai daca li se vor reduce salariile cu 25%.

"In 18 mai ne vom intalni in Consiliul National, pe data de 19 mai vom participa la mitingul organizat de Cartel Alfa, iar daca pana atunci se va lua decizia reducerii salariilor cu 25% si la CFR, fiind o companie de stat, vom declansa toate procedurile legale, iar in 25-30 mai s-ar putea sa intram in greva generala, iar traficul feroviar va fi blocat. Nu este normal ca la CFR, dupa ce s-au facut concedieri in masa si au fost inghetate salariile, sa se reduca din nou salariile", a spus Voicu Sala.

Basescu anunta in urma cu o saptamana ca nu vor fi majorate TVA si cota unica, dar ca incepand de la 1 iunie va fi redus cu 25% fondul de salarii din administratia centrala si locala, fiind previzibila si o reducere a pensiilor cu 15%, precum si taierea drastica a unor subventii. De asemenea, si ajutorul de somaj ar urma sa fie redus cu 15%.

Premierul Emil Boc a anuntat miercuri ca reducerea salariilor cu 25% se va aplica si in cazul angajatilor din companiile care au capital integral sau majoritar de stat, argumentand ca si acestia sunt salariati ai statului.

„Vreau sa fie foarte clar. Aceasta reducere de 25% se va aplica si salariatilor de la companiile si societatile unde statul are capital majoritar sau integral de stat, inclusiv Eximbank, CEC Bank”, anunta Boc la inceputul sedintei de miercuri a Executivului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri