Finantele: Impozitarea tichetelor de masa aduce bugetului 345 mil. lei

Impozitarea tichetelor de masa are un impact pozitiv asupra nivelului incasarilor de 345 milioane lei la nivelul a 6 luni ale anului 2010, in conditiile in care valoarea medie a tichetelor de masa in anul 2010 este 8,72 lei pe tichet, se arata intr-o analiza a ministerului Finantelor.
Astfel, numarul tichetelor de masa distribuite pe anul 2009 a fost de 499.433.510, cu o valoare totala de 4,23 miliarde lei, iar valoarea medie a tichetelor de masa in anul 2010 este de 8,72 lei/tichet, scrie NewsIn.

Guvernul s-a angajat sa impoziteze tichetele de masa, veniturile de pe bursa, dobanzile la depozitele bancare, platile compensatorii si urmeaza sa eliminea scutirea de la plata impozitului pe venit de care beneficiau programatorii din domeniul IT, potrivit memorandumului incheiat cu CE.

Astfel, documentul prevede "extinderea bazei de impunere pentru impozitul pe venit pentru a include si tichetele de masa, veniturile din castigurile de capital, inclusiv dobanzile la depozitele bancare, platile compensatorii".

Veniturile din dobanzile bancare au fost scutite de impozitul de 16% in 2009, masura fiind extinsa initial si pentru anul 2010.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri