Sute de oameni picheteaza sediul Guvernului si Palatul Cotroceni

Sute de oameni, membri ai celor cinci mari confederatii sindicale, picheteaza Palatul Cotroceni si sediul Guvernului nemultumiti de de masura de reducere a salariilor cu 25%.
Aproape 300 de reprezentanti ai Cartel Alfa, BNS, CNSLR Fratia, Meridian si CSDR s-au strans si ieri, in fata Guvernului, pentru a cere demisia ministrilor responsabili de reducerea salariilor cu 25% si diminuarea pensiilor si ameninta cu declansarea grevei generale incepand din 25 mai.

Functionarii publici, profesorii, angajatii din sanatate si din sectoarele energetice care s-au adunat in Piata Victoriei cer impozitarea diferentiata a salariilor si nu reducerea uniforma a lor cu 25%, precum si mentinerea salariului minim in sectorul bugetar la 705 lei, sustinand ca nu sunt de acord cu reducerea venitului minim la 600 de lei, potrivit NewsIn.

Marile confederatii sindicale picheteaza in fiecare zi, pana miercurea viitoare sediul Administratiei Prezidentiale si Palatul Victoria.

Sindicalistii avertizeaza ca, daca nu le vor fi indeplinite revendicarile, vor declansa greva generala. Acestia au anuntat un miting de amploare in Piata Victoriei, in 19 mai, la care vor participa aproximativ 40.000 de sindicalisti. Dupa acest miting, protestatrii vor stabili daca vor organiza greva generala in 25 mai.

In urma negocierilor cu FMI, autoritatile romane au propus, ca masuri pentru incadrarea intr-un deficit bugetar de 6,8% din PIB in 2010, reducerea fondului de salarii bugetare cu 25%, a pensiilor cu 15% si o scadere semnificativa a subventiilor si a altor ajutoare sociale.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri